26 Ağustos 2013 Pazartesi

Salgın [Bölüm 6]

  Küçük çadırlarına geri dönen aileler neler topladıklarına bakmak için ateşin etrafına toplanırlar. Bu sırada Kerem ateş etrafında bir yandan ısınmaya çalışan, bir yandan da aldıkları eşyaları düzenleyen ailesine dönerek Ali'nin anlattığı takas merkezinden bahseder. Arzu her zaman ki gibi itiraz edecek bir şey bulur ve itiraz eder ancak Kerem her itirazdaki gibi onu ikna etmeyi başarır. İki ailede alınanları düzenleyip çadırlarına döner ve günün yorgunluğunu atmaya çalışırlar.
  Sabah yenilen her zamanki yarım kahvaltı yapılır ve Kerem ve Ali değerli eşyaları alırlar ve yola çıkarlar. Yolda birkaç hastalıklı sorun çıkarsada yollarına devam etmesini engelleyemezler. Ali, Kerem'e 4 sokak ilerisini göstererek "Buradan sola döndüğümüzde varacağız" der. Beklenmedik bir şekilde uzun süren yolculuğun sonunda sokağa varılır. Kapıya varılmasına 10 metre kala. Elinde dürbünlü bir tüfek bulunan sert sesli adam "Kimsiniz? Buraya daha önce geldiniz mi? İçeriden sizi tanıyan biri var mı?" diye art arda sorular sorar. Ali'nin cevabı ise "Yaklaşmama izin ver. Beni tanıyorsun." olur. Koruyucu eliyle "gel" işareti yapar. Ali adama bakarak "Necdet? Benim Ali." der. Koruyucu ise eski bir dostu görmenin verdiği mutlulukla aşağı iner ve onları kapıdan içeri alır. Ali'yle özlemin verdiği sıkı bir sarılma ve Kerem ile tanışma yaşanır. Ardından kapı kapanır ve takas alanına doğru yürünür. Bu sırada eski dost Necdet Ali'ye "Ali! Para sistemi değişti" der ve onu yanına çağırır. Kerem, Ali'yi beklerken etrafa biraz göz atar ve çok uzun bir süreden sonra yaşayan bu kadar çok insan görmek onu mutlu eder. Ali gelir ve para sistemini Kerem'e şöyle anlatır: (Kerem: K - Ali: A)
A: Takas sistemi aynı ancak satıcılarda buraya özel bir para var ve çoğu artık parayla işlem yapıyormuş. Biz elimizdeki değerli eşyayı satıcıya veriyoruz ve o bize karşılığında para veriyor ve bizde bu parayla anlaşılacağı üzere istediğim eşyayı alıyoruz. Bence böyle daha mantıklı olmuş illa takas yapmamız gerekmez artık.
K: Bence de.
  Kerem medeniyet kırıntılarının verdiği mutlulukla koşarak satıcılara doğru yönelir.
Unutmadan Torrent-Oyun'dan gelenler; HOŞGELDİNİZ ! Özellikle de Jimmy Hoqkins !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder